Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Mese rotunde alegeri locale 2012
Domeniu:
Alegeri
Inițiatori:
Consiliul Civic Local
Lobby pentru Cluj
Stare:
Derulat
Data:
29 Mai 2012
Locație:
Cluj/Cluj Napoca
Teme/Întrebări:
Ştiu cum să-şi aleagă clujenii administratorii oraşului?

Comunicat presă-ante

Descarcă Comunicat presă-ante

MASĂ ROTUNDĂ PE TEMA

"Ştiu cum să-şi aleagă clujenii administratorii oraşului?”

Coaliţia 52 organizează marţi, 29 mai 2012, ora 14.00, la sediul Sindicatului Liber al Învăţământului Preuniversitar Clujean, Piaţa Ştefan cel Mare Nr. 4, sala 18, o masă rotundă la care vor participa candidaţii la alegerile locale din 2012, reprezentanţi ai mass-media locale şi reprezentanţii Coaliţiei 52 de la nivel local. Masa rotundă face parte dintr-un ciclu de evenimente care au drept scop stimularea unor dezbateri electorale reale şi de conţinut, în jurul problemelor de interes major pentru comunitatea locală.

“Municipiul Cluj-Napoca este apreciat la nivel naţional ca fiind un reper al educaţiei, cercetării, medicinei, IT-ului şi serviciilor financiar-bancare. Chiar dacă experienţa istorică în gospodărirea treburilor obşteşti este mare, suportul administraţiei locale în conturarea şi asumarea unei dezvoltări durabile a municipiului a fost limitat în ultima perioadă. Apropiatele alegeri locale le oferă clujenilor ocazia de a alege cei mai potriviţi administratori ai oraşului dar este nevoie de informare şi transparenţă pentru a-i alege pe cei mai buni.”, declară Maria Laver, membră Lobby pentru Cluj.

În urma desfăşurării audierii publice pe tema „Lider şi proiect pentru Cluj", organizată de către grupul de iniţiativă Lobby pentru Cluj, au fost publicate o serie de propuneri vizavi de profilul candidatului ideal la Consiliul Local şi Judeţean sau de criteriile pe baza cărora acesta este ales, propunerile venind din partea unor candidaţi politici la alegerile locale clujene, a mai multor organizaţii neguvernamentale sau a cetăţenilor clujeni. Aceste propuneri formează agenda publică a cetăţeanului clujean şi vor fi confruntate cu propunerile din agenda politicienilor clujeni invitaţi.

Candidaţii la alegerile locale din anul 2012 vor fi invitaţi să îşi prezinte public propriile soluţii la problemele de interes local, anunţate de către reprezentanţii Coaliţiei 52, şi să răspundă întrebărilor formulate de către un grup de jurnalişti, ce vor forma panelul media al mesei rotunde C52.

La eveniment vor participa candidaţii la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe (Partidul Democrat Liberal), Horea Uioreanu (Uniunea Social-Liberală) cât şi candidaţii la funcţia de primar, Emil Boc (Partidul Democrat Liberal) şi Marius Nicoară (Uniunea Social-Liberală).

Reprezentanţii de la nivel local ai Coaliţiei 52, care vor media discuţiile din cadrul mesei rotunde, sunt membrii grupului de iniţiativă Lobby pentru Cluj: Florin Şomodi, Ludmila Pop şi Doru Buia.

Grupul jurnaliştilor invitaţi să participe la discuţiile din cadrul meselor rotunde este alcătuit din: Sorin Călin, Florin Danciu, Romeo Couţi, Maria Sângeorzan, Claudiu Pădurean, Raul Chiş şi Sabin Gherman.

Sinteza şi concluziile mesei rotunde C52, privind soluţiile propuse în cadrul evenimentului, vor fi prezentate în cadrul unei conferinţe de presă, ce va fi anunţată ulterior.

Mai multe informaţii despre evenimentele Coaliţiei 52 de la nivel local se găsesc pe http://www.lobbypentrucluj.ro/

***

Coaliţia 52 a apărut ca o nevoie urgentă de încurajare a dialogului dintre societatea civilă şi autorităţile publice şi de îmbunătăţire a cadrului legal existent, fiind formată din cetăţeni şi asociaţii legal constituite, care cunosc şi au exersat aplicarea Legii 52 privind transparenţa decizională în administraţia publică din România. Misiunea Coaliţiei 52 este de a apăra, promova şi stimula dialogul civic prin utilizarea intensivă, corectă, onestă şi aplicată a Legii 52.

Pentru mai multe detalii sau informaţii vă rugăm contactaţi:

Iulia Dudaş

Coordonator Relaţii Publice eveniment

0754.672.750

lobbypentrucluj@gmail.com

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.