Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Mese rotunde alegeri locale 2012
Domeniu: 
Democratie participativa
Inițiatori: 
Fundaţia Edelweiss
Asociaţia Pro Democraţia
Asociaţia Pro Democraţia Sibiu
Stare: 
Derulat
Data: 
05 Iunie 2012
Locație:
Sibiu/Sibiu
Teme/Întrebări: 
1. Cum veti aplica conceptul de democratie participativa pe parcursul celor 4 ani de mandat ?
2. Cum veti sprijinii serviciile sociale prestate de ONG-urile din judetul Sibiu?
3. Care credeţi că este aportul unei dezbateri publice reale la distribuirea bugetului ?
4. Care sunt solutiile pentru prezentarea bugetului sub o forma accesibila a publicului larg?

MASA ROTUNDĂ

Coaliţia Sibiu Pentru o Democraţie Participativă

“Impreună în sprijinul comunităţilor”

Data: 5 iunie 2012, de la ora 10:00

Locația:Sala “Paris – Eiffel”  a Hotelului Continental Forum  Sibiu

REGULAMENT

 1. Confirmarea participării, la comisia de organizare a mesei rotunde, până cel târziu în preziua derulării mesei rotunde, respectiv data de  02.06.2012, ora 15:00, la adresa de e-mail:

edelweissfoundation@yahoo.com;   apd.sibiu@apd.ro;  nicolae.sebastian.blaga@gmail.com;

 1. Participanții sunt invitați să vină cu 15 minute înainte de ora începerii evenimentului de masă rotundă.
 2. Invitații, în măsura în care au confirmat participarea în prealabil, conform prezentului regulament, vor fi invitați la microfon în ordinealfabetică sau prin tragere la sorţi.
 3. Fiecare vorbitor va avea o singură intervenție, cu un timp alocat de maxim 3 – 5 minute. (în funcție de numărul candidaților care vor confirma participarea si de numărul temelor abordate)
 4. Vorbitorii vor fi invitați să răspundă punctual întrebăriilor formulate din partea panelului media.
 5. Toate opiniile verbale se înregistrează, în vederea consemnării și centralizării de către comisia de organizare a mesei rotunde
 6. Vorbitorii sunt încurajați să depună opinia exprimată în scris, la comisia de organizare, alături de orice alte materiale pe care le consideră necesare și relevante în susținerea punctului de vedere formulat în cadrul mesei rotunde.
 7. În urma expunerilor candidaților, fiecare membru al panelului media va pune maxim o întrebare pentru o singura temă, pentru clarificări și/sau detalieri. Durata unei întrebări nu depăseste 30 de secunde.
 8. Candidații care au înregistrat întrebări au la dispoziție câte 1 minut per întrebare, pentru a răspunde.
 9. Reprezentanții mass media prezenți la eveniment, alții decât membrii panelului media, vor avea rolul de observator în cadrul evenimentului de masă rotundă, neputând avea intervenții în sală, în timpul expunerii și consemnării opiniilor vorbitorilor. Aceștia pot prelua declarațiile publice audiate în sală sau pot intervieva participanții în afara sălii de desfășurare a mesei rotunde.
 10. Publicul larg va avea rolul de observator în cadrul evenimentului de masă rotundă, neputând avea intervenții în sală, în timpul expunerii și consemnării opiniilor vorbitorilor.
 11. Toți participanții, inclusiv mass media, vor primi sinteza punctelor de vedere colectate în cadrul mesei rotunde la adresa electronică indicată în formularul de înregistrare a participanților la masa rotundă.

Întocmit,

Comisia de organizare,

Coaliatia Sibiu Pentru o Democraţie Participativă

Sibiu

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.