Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Mese rotunde alegeri locale 2012
Domeniu: 
Invatamant
Inițiatori: 
Sindicatului Liber Educaţia Galaţi
Stare: 
Derulat
Data: 
01 Iunie 2012
Locație:
Galați/Galati
Teme/Întrebări: 
1. Ce soluţie viabilă propuneţi pentru a asigura un sediu stabil pentru Colegiul Naţional „Al.I.Cuza”, şcoală de prestigiu care la ora actuală îşi desfăşoară activitatea într-o clădire inchiriată, existenţa colegiului fiind la mila proprietarilor clădirii?
2. Cum veţi rezolva problema grădiniţelor care funcţionează în spaţii improprii situate la parter de bloc ?
3. Dacă veţi fi ales primar al municipiului Galaţi, veţi asigura fondurile necesare pentru implementarea în şcoli a proiectelor cu finanţare europeană ?

Invitație public

Descarcă Invitație public

Invitaţie

Grupul de Lobbyişti pentru Educaţie, al Sindicatului Liber „Educaţia” Galaţi prin liderii: Profesor metodist Ioana ALECU , Profesor Oana DAMIAN şi  Profesor Viorica NECULAI

 are deosebita onoare de a vă invita la MASA ROTUNDĂ:

    „Soluţii concrete pentru probleme legate de infrastructura şcolară şi finanţarea proiectelor europene”

          ce va avea loc vineri , 1 iunie 2012, ora 18.00 în Sala "Mihai Eminescu"  a Bibliotecii  "V.A.Urechia"  situată pe  Str. Mihai Bravu,  Nr. 16, Galaţi.

          Scopul mesei rotunde este acela de a prezenta soluţii concrete pentru următoarele probleme cu care se confruntă învăţământul gălăţean:

  • Problema sediului Colegiului Naţional “Al. I. Cuza”, Galaţi, şcoală de prestigiu, cu elevi olimpici, dar al cărei sediu a fost retrocedat. Dintre cele mai importante activităţi ce se desfăşoară in această şcoală putem menţiona că: este centru pentru atestare a competenţelor lingvistice ale elevilor, centru de examen DELF, centru acreditat ECDL, centru pentru desfăşurare a bacalaureatului francofon , în colaborare cu Ambasada Franţei.La ora actuală Primăria Galaţi plăteşte chirie pentru acest sediu, iar contracul de închiriere e încheiat până în august 2013. În 2008 a fost începută construcţia unui campus şcolar, dar la un moment dat lucrările au fost sistate din lipsă de fonduri.
  • Grădiniţele care funcţionează la parter de bloc şi nu dispun de spaţiu suficient  şi nici de spaţiu de joacă, fiind necesar să se găsească noi locaţii corespunzătoare desfăşurării activităţii didactice în condiţii prielnice şi sănătoase pentru micii preşcolari. La nivelul localităţii Galaţi se află  în această situaţie un număr de 7 grădiniţe.
  • Unităţile şcolare care vor să iniţieze proiecte finanţate cu fonduri europene  sunt împiedicate de faptul că trebuie să suporte din cheltuieli un procent de 5-10 la suta . Sumele respective sunt de cele mai multe ori foarte mari , iar unele şcoli nu şi le pot permite, motiv pentru care abandoneaza proiectele.

          Vă rugăm pe dumneavoastră (colaboratorii dumneavoastră) să vă trimiteţi opiniile scrise până vineri, 1 iunie 2012 ora 16.00 pe una dintre adresele lobbypentrueducatie@gmail.com , lobbypentrueducatie@yahoo.com  opinii pe care vă rugăm să le susţineţi personal la Masa Rotundă . Veţi prezenta în maxim 5 minute soluţii concrete privind  următoarele aspecte:

- Ce soluţie viabilă propuneţi pentru a asigura un sediu stabil pentru Colegiul Naţional „Al.I.Cuza”, şcoală de prestigiu care la ora actuală îşi desfăşoară activitatea într-o clădire inchiriată, existenţa colegiului fiind la mila proprietarilor clădirii?

- Cum veţi rezolva problema grădiniţelor care funcţionează în spaţii improprii situate la parter de bloc ?

- Dacă veţi fi ales primar al municipiului Galaţi, veţi asigura fondurile necesare pentru implementarea în şcoli a proiectelor cu finanţare europeană ?

           Masa Rotundă este organizată cu respectarea recomandărilor şi a exigenţelor  formulate de Asociaţia Pro Democraţia, Academia de Advocacy din Timişoara şi Societatea Jurnaliştilor Profesionişti.        

          Vă mulţumim şi suntem onoraţi de prezenţa dumneavoastră la acest eveniment şi de orice sprijin pe care ni-l veţi acorda !

Grupul de Lobbyişti pentru Educaţie:

- Profesor metodist Ioana Alecu , Lider Sindicatul Liber “Educaţia” Galaţi - tel. 0745371556

- Profesor Oana Damian ,  Lider Sindicatul Liber “Educaţia” Galaţi –  tel. 0749522224

- Profesor  Viorica Neculai, Lider Sindicatul Liber “Educaţia” Galaţi – tel. 0751010627
E-mail: lobbypentrueducatie@gmail.com sau lobbypentrueducatie@yahoo.com
Blog:  http://lobbypentrueducatie.wordpress.com/

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.