Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Mese rotunde alegeri parlamentare 2012
Domeniu: 
Dialog social
Inițiatori: 
Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii
Mureș
Consiliul Local Imm Județean Mureș
Patronatul IMM județean Mureș
Institutul Naţional pentru Dezvoltarea Integrată a Ariilor Protejate din România
Centrul de Training Euro NLP Mureș
MediaSind Mureș
Rotaract
Fundaţia CPA IMM Mureş
Stare: 
Derulat
Data: 
17 Februarie 2012
Locație:
Mureș/Targu Mures
Teme/Întrebări: 
Modificarea Legii 52/2003 cu amendamentele:
1. Sancțiuni directe și imediate aplicabile conducătorilor autorităților publice pentru nerespectarea acesteia
2. Termene rezonabile de consultare publica aliniate la standardele/sau prerogativele UE
3. Reguli minimale unitare de organizare a procesului de consultare publica

Regulament

  1. Confirmarea participării, la comisia de organizare a mesei rotunde, până cel târziu în preziua derulării mesei rotunde, respectiv 16 februarie 2012, ora 12:00.
  2. Participanții sunt invitați să vină cu 15 minute înainte de ora începerii evenimentului de masă rotundă.
  3. Decidenți locali, parlamentari, precum și viitori candidați politici, în măsura în care au confirmat participarea în prealabil, conform prezentului regulament, vor fi invitați la microfon în ordine alfabetică.
  4. Fiecare vorbitor va avea o singură intervenție, cu un timp alocat de maxim 3 – 5 minute.
  5. Vorbitorii vor fi invitați să răspundă punctual la întrebarea Coaliției 52: “Susțineți demersul Coaliției 52, de amendare a legii transparenței, în vederea îmbunătățirea dialogului cu societatea civilă?”.
  6. Toate opiniile verbale se înregistrează, în vederea consemnării și centralizării la nivel național a susținerilor exprimate în favoare propunerilor Coaliției 52.
  7. Vorbitorii sunt încurajați să depună la comisia de organizare și în scris opinia exprimată, precum și orice alte materiale pe care le consideră necesare în susținerea demersului Coaliției 52 de modificare a Legii 52/2003.
  8. Mass media și publicul larg vor avea rolul de observatori în cadrul evenimentului de masă rotundă, neputând avea intervenții în sală, în timpul expunerii și consemnării opiniilor vorbitorilor.
  9. Reprezentanții mass media, și nu numai, pot colecta opinii în afara evenimentului propriu-zis.
  10. Toți participanții, inclusiv mass media, vor primi sinteza opiniilor colectate în cadrul mesei rotunde, cu evidențierea susținerilor obținute pentru demersul Coaliției 52, la adresa electronică indicată în formularul de înregistrare a participanților la masa rotundă.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.