Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Mese rotunde alegeri locale 2012
Domeniu: 
Transport
Inițiatori: 
Camera de Comerț
Industrie și Agricultură Tulcea
Stare: 
Derulat
Data: 
28 Mai 2012
Locație:
Tulcea/Tulcea
Teme/Întrebări: 
1. Cum puteti influenta decizia publica privind situatia drumurilor pavate – ca parte a infrastructurii de transport local, tinand cont ca lucrarile necesare la diverse operatiuni ale furnizorilor de servicii publice au alterat in mare masura calitatea acestora ?
2. Cum credeti ca trebuie rezolvata problema transportului naval intre Tulcea si suburbia Tudor Vladimirescu ?
3. Cum credeti ca puteti influenta deciziile si hotararile Consiliului Local pentru a aborda, intr-o viziune ecologica transportul local si care ar fi argumentele pe care le-ait putea sustine in demersul decizional local ?
4. Care credeti ca este numarul optim de licente de taximetrie care sa se elibereze la nivel local – si daca credeti ca activitatea de taximetrie are un impact ecologic asupra mediului din orasul Tulcea ?
5. Considerati oportun proiectul Port Marina Tulcea.

 

Anatoli Mihail

Candidat la funcția de: 
Consilier local
Formațiune politică: 
USL
Status: 
Câștigător

Extras din minuta mesei rotunde:

Ne lipseste organizare – planificarea si nominalizarea firmelor cu responsabilitati in lucrarile de infrastructura.

Strada Isaccei – populatia orasului este terorizata – urmare a acestei brambureli organiate care ne costa – aceste interventii vin in carca tulcenilor – lucrari angalate prin credite bancare si se vor regasi in taxele locale.

Atragerea de investitori – majoritatea sunt someri nedeclarati si care nu au un loc de munca. Nu au aparut cladiri noi – cons local nu a atras investitori straini care sa angajeze lucraari si sa absoarba din forta de munca a tulcenilor.

Costurile – traseele in tulcea- transp de calatori sunt destul de scurte dar preturile sunt mai piperate ca cele din constanta

Parcarile – tulcenii platim niste taxe legate de posesia de auto – destul de scumpe – consider ca ar fi in grija si atentia cons local sa ii respecte pe tulceni – de regula noi cei care candidam ii respectam doar in campanie.

Costurile sunt foarte mari iar populatia tulceana este saraca – din considerente ca majoritatea nu au unde lucra.

Nivelul retributiei este destul de scazut. Momopolul in transportul de calatori – in transportul pe apa – nu este economie de piata. Trebuie agreata in serviciile respective si alte societati si firme – calitativ si din punct de vedere al costurilor.

Fiind un oras la Dunare – idea este sa avem in vedere construirea unui parc naval – nave mici si iahturi – unde lumea cu bani sa aibe posibilitatea.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.