Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Mese rotunde alegeri locale 2012
Domeniu: 
Transport
Inițiatori: 
Camera de Comerț
Industrie și Agricultură Tulcea
Stare: 
Derulat
Data: 
28 Mai 2012
Locație:
Tulcea/Tulcea
Teme/Întrebări: 
1. Cum puteti influenta decizia publica privind situatia drumurilor pavate – ca parte a infrastructurii de transport local, tinand cont ca lucrarile necesare la diverse operatiuni ale furnizorilor de servicii publice au alterat in mare masura calitatea acestora ?
2. Cum credeti ca trebuie rezolvata problema transportului naval intre Tulcea si suburbia Tudor Vladimirescu ?
3. Cum credeti ca puteti influenta deciziile si hotararile Consiliului Local pentru a aborda, intr-o viziune ecologica transportul local si care ar fi argumentele pe care le-ait putea sustine in demersul decizional local ?
4. Care credeti ca este numarul optim de licente de taximetrie care sa se elibereze la nivel local – si daca credeti ca activitatea de taximetrie are un impact ecologic asupra mediului din orasul Tulcea ?
5. Considerati oportun proiectul Port Marina Tulcea.

 

Uram Mihai

Candidat la funcția de: 
Consilier local
Formațiune politică: 
PDL
Status: 
Necâștigător

Extras din minuta mesei rotundde:

Cum pot influenta opinia

administratiile din cehia franta au de protejat si au centre istorice sau edificii care au valoare istorica. La noi in Tulcea – nu prea avem ce proteja – avem niste ruine blocate. Proprietarii nu au fonduri iar adm locala nu are nici calea legala de a se implica

Aceste ruine protejate si strazile vechi – numite in continuare istorice sau zona veche a orasullui – trebuie modernizata si deposit momentul – strazile sunt de sorginte bizantina- valoarea istorica este cel putin indoielnica..

Transprotul

investitiile s-au facut, nava noua este – trebuie controlate emisiile de noxe consumul si eficienta transportului – acesti oameni – nu toti au intr-adevar nevoia aceasta – foarte multi au casa de vacanta acolo – si atat.

40% dintre ei circula mai mult ca si turisti -  asa ca subventionarea nu este normala..

Transportul in comun

modernizare – trebuie popularizat un numar de telefon pentru a se sesiza acel autoturism care face ceata cand trece

control mai drastic – pentru autorizatii – care se fac in continuare pe relatii..

Avem nevoie de agreement. Transport si facilitate de agreement.

Taximetrele – trebuie scazute cu 25% ca si numar – 300 este sufficient – eu nu am loc sa circul cu auto meu pentru ca circula taximetristii – saluturi – claxoane –

Trebuie impus comportament – aspect  - tinuta

Proiectul marina Tulcea

proiect de o exceptionala importanta – trebuie mutate gara CFR ca sa se poata realize – facilitate de agreement pentru turisti.
 

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.