Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Mese rotunde alegeri locale 2012
Domeniu: 
Transport
Inițiatori: 
Camera de Comerț
Industrie și Agricultură Tulcea
Stare: 
Derulat
Data: 
28 Mai 2012
Locație:
Tulcea/Tulcea
Teme/Întrebări: 
1. Cum puteti influenta decizia publica privind situatia drumurilor pavate – ca parte a infrastructurii de transport local, tinand cont ca lucrarile necesare la diverse operatiuni ale furnizorilor de servicii publice au alterat in mare masura calitatea acestora ?
2. Cum credeti ca trebuie rezolvata problema transportului naval intre Tulcea si suburbia Tudor Vladimirescu ?
3. Cum credeti ca puteti influenta deciziile si hotararile Consiliului Local pentru a aborda, intr-o viziune ecologica transportul local si care ar fi argumentele pe care le-ait putea sustine in demersul decizional local ?
4. Care credeti ca este numarul optim de licente de taximetrie care sa se elibereze la nivel local – si daca credeti ca activitatea de taximetrie are un impact ecologic asupra mediului din orasul Tulcea ?
5. Considerati oportun proiectul Port Marina Tulcea.

 

Mateiu Ilie

Candidat la funcția de: 
Primar
Formațiune politică: 
PRM
Status: 
Necâștigător

Extras din minuta mesei rotunde:

Licentele de taximetrie – nu putem limita unui oras cu putine locuri de munca – nu le putem limita acest numar de licente – o lege nu poate fi modificat printr-o hotarare de consiliu local.

Atata vreme cat un cetatean poate exercita de art 45 din constitutie – nu I se poate limita accesul la o profesie –

Comportamentul acestor taximetristi ar putea fi corijati de autoritatea locala ( department transport local ) se poate avea o discutie referitoare la comportament si ecologizare.

Am propus crearea a 1000 de locuri de munca – o mare parte din serviciile publice consider ca ar trebui externalizate – au un management defectuos – transportul public aflat in subordinea primariei – a inregistrat pierderi – acestea au fost acoperite de la bugetul cons local – trebuie sa identificam cauza –

Primarul ca reprezentant al statului reprezinta toti cetatenii.

Infrastructura de transport a jud si municipiului Tulcea

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.