Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Mese rotunde alegeri locale 2012
Domeniu: 
Transport
Inițiatori: 
Camera de Comerț
Industrie și Agricultură Tulcea
Stare: 
Derulat
Data: 
28 Mai 2012
Locație:
Tulcea/Tulcea
Teme/Întrebări: 
1. Cum puteti influenta decizia publica privind situatia drumurilor pavate – ca parte a infrastructurii de transport local, tinand cont ca lucrarile necesare la diverse operatiuni ale furnizorilor de servicii publice au alterat in mare masura calitatea acestora ?
2. Cum credeti ca trebuie rezolvata problema transportului naval intre Tulcea si suburbia Tudor Vladimirescu ?
3. Cum credeti ca puteti influenta deciziile si hotararile Consiliului Local pentru a aborda, intr-o viziune ecologica transportul local si care ar fi argumentele pe care le-ait putea sustine in demersul decizional local ?
4. Care credeti ca este numarul optim de licente de taximetrie care sa se elibereze la nivel local – si daca credeti ca activitatea de taximetrie are un impact ecologic asupra mediului din orasul Tulcea ?
5. Considerati oportun proiectul Port Marina Tulcea.

 

Hogea Constantin

Candidat la funcția de: 
Primar
Formațiune politică: 
PDL
Status: 
Câștigător

Extras din minuta mesei rotunde:

Drumuri pavate – norme tehnice unde drumurile in panta sunt rec sa fie pavate cu pavele ( interventiile privind drum pavate – exemple din afara )

Tarile dezvoltate si-au rezolvat probleme de infrastructura – apa canal si altele – atata timp cat la noi drumurile pavate suporta interventii din partea utilitatilor este foarte greu sa le readuci la starea initiala discutand si despre calitatea constructorilor.

Daca toate utilitatile ar fi definitive – nu am avea probleme – de fiecare data apar investitii pe culoare diferite de timp – fiind obligati sa intervii pe piatra cubica.

Tudor Vladimirescu

  • se face de catre o nava investitie proprie – nava Civitas – Cu capacitate de 30 pers 2012 – are toate normativele tehnice si de mediu in conditii europene in comp cu modalitatea anterioara cu agenti private. Transprotul este asigurat de CJ

Masuri ecologice privind specificul transportului local – au fost procurate 10 autobuze euro 3 care respund normativelor europene.

2012 au fost achizitionate 10 autobuze GPL ( cu coeficient de poluare mult scazut ) urmeaza sa fie innoit parcul cu inca 12 autobuze –

S-a implementat un sistem electronic de taxare si urmarire a transportului prin mijloace electronice.

Transportul electric – este o investitie extrem de costisitoare si nu se potriveste cu relieful municipiului tulcea ( se preteaza la orase cu strazi tip bulevard sau teritoriu nu prezinta amplitudinea celor din mun. Tulcea.

Licentele de taximetrie – stabilita prin lege 38/2003 a taximetrie completata HCL 69/2008 nr de taximeter arondat municipiului Tulcea este de 300 –

De la numarul de 402 actualmente in circulatie – din considerente sociale nu vor fi eliminati si sa renunte / reorienteze spre altceva. De la 456 – s-a ajuns la 402 pe cai naturale – nu se mai pot emite alte hotarari.

Si 300 este mult pentru Municipiul Tulcea – numarul optim 200-250.

Pretentiile unui serviciu – trebuie sa fie foarte atent la modul cum presteaza aceste servicii – pentru a fi apreciati.

 

 

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.