Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Domeniu: 
Sanatate
Inițiatori: 
Consiliul Civic Local
Leo Bastion Cluj-Napoca
Asociația Studenți pentru Societate Cluj
Lobby pentru Cluj
Centrul Rațiu pentru Democrație
Stare: 
Derulat
Data: 
22 Mai 2012
Locație:
Cluj/Cluj Napoca
Teme/Întrebări: 
Păstrăm medicii acasă sau îi oferim pe tavă străinilor?

Candidați invitați

 

Turdean Ovidiu

Candidat la funcția de: 
Consilier local
Formațiune politică: 
PDL
Status: 
Câștigător

Extras din comunicatul de presa:

"Ovidiu Turdean, candidatul PD-L la Consiliul Local afirmă că:
„Problema sănătății face subiectul unuia dintre proiectele mele personale. Intervenția administrației locale este destul de redusă deoarece legea o limitează.”
Candidatul Ovidiu Turdean susține medicina de prevenție și în cazul medicinei de familie propune proprietatea privată a medicilor asupra cabinetelor, o evidență mai bună a stării de sănătate a pacienților. Acesta susține că primul său obiectiv presupune instituirea unui Consiliu Consultativ pentru actorii din sectorul medical cu scopul de a evalua starea de sănătate din județe și pentru a identifica nevoile de investiții din sector. Înființarea acestui Consiliu este necesară datorită lipsei unei comunicări eficiente dintre actorii sistemului de sănătate. Alte propuneri constă în: construcția primului Spital Regional de Urgență; găsirea unor soluții alternative de finanțare pentru sănătatea publică; cumularea bugetelor de la Consiliul Județean - Consiliul Local pentru a asigura procentul de 4, 5% pentru sectorul sănătății."

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.