Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Mese rotunde alegeri locale 2012
Domeniu: 
Patrimoniu
Inițiatori: 
Liga Consilierilor Juridici din Județul Constanța
Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare
Federaţia Naţională a Sindicatelor Şoferilor din Romania – Filiala Constanţa
Sindicatul Șoferilor
Taximetristul” Constanța
Sindicatul Liber din Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa
Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din Întreprinderile Mici şi Mijlocii
Asociația Oamenilor de Afaceri Creștini – Ortodocși
Stare: 
Derulat
Data: 
25 Mai 2012
Locație:
Constanța/Constanta
Teme/Întrebări: 
1. Situaţia actuală a monumentelor simbol ale judeţului Constanţa.
2. Priorităţile de intervenţie şi direcţiile în care se poate acţiona pentru protejarea patrimoniului cultural, metode și mijloace de promovare.

Invitație public

Descarcă Invitație public

Stimată Doamnă, / Stimate Domn,
                                    
Liga Consilierilor Juridici din Județul Constanța, Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare, Federaţia  Naţională a Sindicatelor  Şoferilor  din  Romania – Filiala Constanţa, Sindicatul Șoferilor ,,Taximetristul” Constanța, Sindicatul Liber din Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa, Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din Întreprinderile Mici şi Mijlocii și Asociația Oamenilor de Afaceri Creștini – Ortodocși cu sprijinul  Asociaţiei Naţionale a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România, au plăcerea de a vă invita să participaţi la  masa rotundă cu tema:
“ Monumentele istorice ale Constanţei- Reabilitare şi Promovare”
care se va desfăşura în data de 25 mai 2012, la Sala de Protocol a Casei de Cultură a Sindicatelor,  începând cu orele 14:00.

Descrierea evenimentului:

Evenimentul urmăreşte punerea în dezbatere publică a problematicii monumentelor simbol al Constanţei care au rămas în paragină şi deşi ar trebui să aibă capacitatea să reprezinte elemente de atracţie în Judeţul Constanţa, în prezent acestea nu se află pe lista de priorități în ceea ce privește renovarea și promovarea lor.

Evenimentul se adresează: tuturor membrilor responsabili ai societăţii civile, autorităţilor publice locale, mediului de afaceri, instituţiilor de cultură.

Tematici prezentate: situaţia actuală a monumentelor simbol ale judeţului Constanţa,   priorităţile de intervenţie şi direcţiile în care se poate acţiona pentru protejarea patrimoniului cultural, metode și mijloace de promovare.
Metode utilizate: Dezbatere prin procedura unei mese rotunde.
Scopul: Iniţiatorii vă propun sa vă aplecaţi asupra acestei teme de strictă necesitate pentru Judeţul Constanţa, să încercăm să răspundem la un set de întrebări care desigur ne vor defini mai bine cadrul în care dorim să aibă loc o posibilă reformă pe subiect. Succesul acestui demers depinde într-o măsură foarte mare de disponibilitatea de a negocia a principalilor actori politici, dar şi de modul în care societatea civilă, incluzând aici şi experţii in domeniu, vor şti să-şi pună amprenta pe această acţiune.
Părerea dumneavoastră contează şi credem că, împreună, putem să încurajăm elaborarea sau modificarea actelor normative prin care se reglementează această situație, precum și schimbarea priorităților în ceea ce privește această situație.
Inițiatorii își doresc să ofere un cadru de dezbateri riguros şi accesibil, prin procedura unei mese rotunde, astfel încât o posibilă agendă încărcată să nu vă oprească să vă exprimaţi opinia.
Prin această procedură vă invităm să vă exprimaţi opinia în scris, de maxim 2 pagini A4, în care se va utiliza caracterul Times New Roman, marimea lui fiind aleasă la poziţia 12. Vă rugăm să o transmiteţi la adresa electronică: tm_crstn@yahoo.com,  alături de formularul de înscriere completat cu una din opţiunile dumneavoastră: transmiteţi numai în scris, intenţionati să vă susţineţi şi verbal opinia la masa rotundă.

Atenţie: Înscrierea la o depoziţie orală în cadrul mesei rotunde este validă doar în urma confirmării participării (pe care v-o trimitem alăturat) până în data de 23.05.2012 ora 18,00 şi a transmiterii depoziţiei scrise, pe e-mail: tm_crstn@yahoo.com.

Vă rugăm să nu uitaţi să semnaţi depoziţia scrisă şi să vă treceţi date de identificare.

Cine îndrăzneşte învinge !
Avem încredere în participarea Dumneavoastră la eveniment.

Cu deosebită consideraţie,
Liga Consilierilor Juridici din Județul Constanța – Aurel Bădoi
Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare – Toma Cristian Mihai
Federaţia  Naţională a Sindicatelor  Şoferilor  din  România - Dumitrescu Mariana
Federaţia  Naţională a Sindicatelor  Şoferilor  din  România - Ion Ianuş
Sindicatul Șoferilor ,,Taximetristul” Constanța - Tuşa Sorina
Sindicatul Liber din Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa- Roiu Codruţ Gino
Asociația Oamenilor de Afaceri Creștini – Ortodocși (SC Total Info SRL şi Decontex)  – Drăghici Cristian
Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din Întreprinderile Mici şi Mijlocii – Savu Corina

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.