Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Mese rotunde alegeri locale 2012
Domeniu: 
Urbanism
Inițiatori: 
AIESEC Constanța
Asociația Sigma Development Center
Constanța Cycling Team
Sindicatul Asistenței Sociale și Protecției Copilului
Sindicatul Liber al Navaliștilor
Stare: 
Derulat
Data: 
24 Mai 2012
Locație:
Constanța/Constanta
Teme/Întrebări: 
1. Cum vedeti desenarea pistelor de bicicliști în orașul Constanța și a parcărilor pentru acestea? Care este perspectiva Dvs. privind comunicarea dintre unităţile administrativ-teritoriale din zona metropolitană Constanţa printr-o reţea de piste de biciclete la standarde civilizate?
2. Ar trebui utilizatorii de biciclete să beneficieze de avantaje fiscale?
3. Cum ar trebui să se implice autoritățile în promovarea și educarea generaţiilor tinere privind practicarea mersului pe bicicletă?

Invitație candidați

Descarcă Invitație candidați

Stimată Doamnă, / Stimate Domn,                                                                      

Avem plăcerea de a vă invita să participaţi la  masa rotundă cu tema:

Cu bicicleta prin Constanta: cand?”

care se va desfăşura în data de 24 mai 2012, la Sala de Protocol a Casei de Cultură a Sindicatelor,  începând cu orele 11:00.

Descrierea evenimentului:

Evenimentul urmăreşte punerea în discuție în sistemul de masă rotundă a problematicii inexistenței pistelor pentru biciclete în orașul Constanța. Numărul de kilometri de pistă de bicicliști reprezintă deja un indice european pentru sănătate și decongestionare a traficului însă din păcate în orașul nostru acest indice atinge pragul de zero.

Evenimentul se adresează: tuturor membrilor responsabili ai societăţii civile, autorităţilor publice locale/județene, mediului de afaceri, instituţiilor de cultură și sport precum și tuturor utilizatorilor și iubitorilor de bicicletă.

Scopul: Iniţiatorii vă propun să vă aplecaţi asupra acestei teme de strictă necesitate pentru judeţul Constanţa, să încercați să răspundeți argumentat la problematica inexistenței pistelor de bicicliști și să propuneți soluții viabile în această direcție. Întrebările importante legate de problematica pistelor pe care alegătorii le au în vizor și la care Dvs. ați putea răspunde prin susținerea publică a punctului de vedere legat de subiectul în discuție sunt:

Cum vedeti desenarea pistelor de bicicliști în orașul Constanța și a parcărilor pentru acestea? Care este perspectiva Dvs. privind comunicarea dintre unităţile administrativ-teritoriale din zona metropolitană Constanţa printr-o reţea de piste de biciclete la standarde civilizate?

Ar trebui utilizatorii de biciclete să beneficieze de avantaje fiscale?

Cum ar trebui să se implice autoritățile în promovarea și educarea generaţiilor tinere privind practicarea mersului pe bicicletă?

Metoda utilizată: dezbatere prin procedura unei mese rotunde. Inițiatorii își doresc să ofere un cadru de dezbateri riguros şi accesibil, prin procedura unei mese rotunde, astfel încât o posibilă agendă încărcată să nu vă oprească să vă exprimaţi opinia. Fiindcă nu ne dorim polemici neconstructive, invitații mesei rotunde își vor exprima succesiv opinia (5 minute fiecare participant) privind problematica propusă și vor răspunde ulterior doar întrebărilor presei însă sub privirile agere ale alegătorilor, membrii ai societăţii civile, autorităţilor publice locale, mediului de afaceri, instituţiilor de cultură și sport precum și tuturor utilizatorilor și iubitorilor de bicicletă.

Procedura de înscriere la masa rotundă:

1. Completarea formularului de înscriere atașat acestei invitații.

2. Alături formularului de înscriere puteți să vă exprimaţi opinia în scris ( maxim 2 pagini A4, în care se va utiliza caracterul Times New Roman, mărimea lui fiind aleasă la poziţia 12). Acest document va fi luat în considerare de comisia de organizare în constituirea raportului asupra evenimentului care va fi diseminat ulterior către media și societatea constănțeană. Vă rugăm să îl predați în data de 24.05.2012 la intrarea în sală.

Atenţie: Înscrierea ca depozant în cadrul mesei rotunde este validă doar în urma completării formularului de înscriere și trimiterea lui pe email la adresa marcelaneagu@ymail.com până în data de 23.05.2012 ora 18:00.

Cu deosebită consideraţie,

Comitetul de organizare:

AIESEC Constanța – Mihai Ghemeș

Asociația Sigma Development Center – Adriana Cârnu

Constanța Cycling Team – Mihai Anton

Sindicatul Asistenței Sociale și Protecției Copilului – Angelica Mărgean; Marcela Neagu

Sindicatul Liber al Navaliștilor – Mioara Bogăteanu

 

 

 

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.